Mindre ont?

Idag var Kiwi hos sin massör. Jag lämnade in henne och gick sen med Qeso till ett annat rum. Han har fått konstigt skit på hakan och är lite röd och eftersom vi ska lämna bort honom i påsk och i maj så gjorde vi ett besök för att utesluta något smittsamt. Jag tror inte hon visste riktigt vad det var men med tanke på Qesos sjukdomshistoria som ni kan läsa om på hans sida så trodde hon att kroppen var i olag och att han helt enkelt hade finnar XD . Jag vet inte vad jag ska tro men imorgon ska jag köpa asol…något, inte sprit utan det andra. Jaja, Johan vet vad det heter 😉 . Han hade gått ner lite i vikt och veterinären sa till och med att han var en aning tunn. Han väger 3,9 och låg nog på 4,3-4,5 sist vi vägde honom så han behöver att gå upp lite. Läste förresten idag att ett kilos övervikt på en katt på fyra kilo som normalvikt är som 17 kilo på en människa, något att tänka på. Svårt bara när man inte kan mata honom hur som helst, han har haft en period med uppkastningar nu så det är nog det som är boven. Inte mycket att göra åt utom att försöka mata mer i små portioner.

Kiwis massage var lite kortare än vanligt men hon hade uppförts sig utmärkt, inte ett pip(!) och det visade sig att täcket troligen gett resultat. Hon visade inte alls så stor reaktion på ryggen den här gången! Tack Back on Track! Dock snebelastar hon lite än för hon har ont i frambenen. Funderar på om hon ska bäras ut ur bilen också, kanske inte gå nerför trapporna heller så får vi se om det också ändras till nästa gång.

Igår fyllde min systerdotter Emilia sju år. Hon fick presenten dagen innan eftersom jag skickade den och ville vara säker på att komma fram. Hon fick ett kit med pyssel så hon kan göra kort, blev så glad och jag kan vänta mig ett i brevlådan inom kort 🙂 . Så kul att vi kan göra kort och skicka till varandra nu med små meddelanden på. Jag var förresten och pysslade med Anna igår. Två kort blev det, ett till Emilia och ett som jag kommer spara.

Detta ligger just nu i en lastbil på väg söderut.

Detta blev jag jättenöjd med 🙂 . Anna gillade den också och blev inspirerad och till och med Johan utbrast ”snyggt” när jag visade honom 😀 . I nästa stund sa han, ”varför är spetsen smutsig”…Jaja, man kan inte få allt 😉 . Anna gjorde ett jättefint kort som jag önskar jag kunde visa men jag hade inte kameran med mig.

Nu är snart tvätten tvättad och det är kvällen. Imorgon är det fredag och eftermiddagen ska spenderas bland en massa böcker som jag inte hann nosa på idag.

4 tankar om “Mindre ont?

  1. Jag har aldrig heller hört talas om en katt med finnar, men det är säkert inte omöjligt. Bättre att det är finnar än att det är något annat värre.

    Skönt att Kiwi inte reagerade lika mycket under massagen, det är ju super att täcket hjälpt så mycket! 🙂

    Trevlig helg!

  2. Att en hund är skadad kan ju inte vi styra över, vi kan dock få hunden att känna sig trygg vid oss så att den vet att den inte kommer skadas och få ont när den är vid din sida. Den ska inte känna något behöv av att skydda sig själv mot andra hundar – du är ledaren och du skyddar hunden. Men det blir självklart svårare att få ett sånt förtroende för dig som förare eftersom hunden vet att den kan få ont och den vet av VAD den kan få ont och gör då allt för att undvika det. Men med tid och ett konsekvent och tydligt ledarskap så får man till det – Anser jag.

Lämna en kommentar