Testat RetroPi tygblöja

Detta inläggs görs i samarbete med RetroPi.

De första tygblöjorna vi köpte var av märket RetroPi. Jag gillar tanken med att kunna ha samma tygblöja under hela blöjtiden. De går att knäppa så de passar även de minsta och sen förstorar man den när de blir större. Vi har precis hoppat upp ett hack på Elenors blöjor. På bilden är den i det minsta läget. Johan tycker den är väldigt bylsig men så klart när de ska kunna ha den hela blöjtiden. Jag tycker den är gullig 🙂 .  På bilden nedan har jag inte knäppt på kanterna, ser nu att det nog behöver göras för att det inte ska vara löst i ljumsken. Jag har slarvat helt enkelt 🙂 .

20150525_111836

När erbjudandet om att få testa deras blöjor kom var jag inte sen skicka in en ansökan om att få göra det. Vi tyckte de vi hade fungerade bra och nu när de har utvecklat dem så ville jag ju så klart testa dem 🙂 . Blev superglad när jag fick ett ja, till på köpet dagen innan min födelsedag. Perfekt present 🙂 .

Skillnaden mellan den vi redan hade och den nya är vad jag har sett att den nya är bredare och iläggen är sydda längre upp som ni ser på bilderna här nedan:

20150525_084424

Den äldre är alltså längst upp i bilden.

Den äldre är till höger i bild.

Detta tycker jag är två förbättringar. På den gamla behöver man, i alla fall på små bebisar vika längst upp för att det inte ska bli bylsigt. Det behöver man inte med den nya. Eftersom tyget på skalet (det gula på bilden) inte är sytt så det sitter fast är det ganska krångligt att få till så det inte knölar sig innan man har lärt sig hur man gör det lättast. Skalet borde vara fäst för att enklare sätta på den, idag blir det som en påse när man ska sätta på blöjan. Men jag har lärt mig hur jag gör nu så nu tänker jag inte så mycket på det längre.

Dessa tygblöjor är en så kallad allt-i-ett (AIO) – blöja. Alla delar sitter i hop och det är bara att sätta på den. Många anser att AIO-blöjan har lång torktid men det tycker jag inte denna har. Kanske tack vare att iläggen inte sitter fast i blöjan helt utan blir som två tungor. Tvättar vi på dagen är den redo att användas nästa morgon. Helt ok för mig, samma med nästan allt vi tvättar. Häng den med skalet nedåt så luftas det bra.

Något man måste se till, som med alla tygblöjor är att fodret inte sticker utanför fodralet, då blir kläderna blöta när bebisen kissar 🙂 .

Jag rutinpottar Elenor. Det innebär att jag håller henne över handfatet eller pottan efter sömn, ibland efter mat, innan och efter bad och vid blöjbyte. Det blir få bajsar i blöjan även om hon nu under någon vecka har varit i någon period så pottningen inte riktigt har fungerat. Passade ju bra för just då började jag testet av blöjorna. Det har alltså kommit åtminstone en rejäl brakskit i blöjan (med en väldigt nöjd bebis direkt efteråt haha). Den har inte läckt trots att det har kommit bajs upp bak på skalet och ut på sidorna.

Vi har inte tygblöjor på natten så jag kan inte avgöra hur den är efter en hel natts kissande i blöjan. Dock medföljer det extra absorberande ilägg som man kan använda då så jag tror helt säkert att det skulle fungera bra.

Jag köper inte blöjor efter färg, men är inte cerise sött så säg. Älskar skarpa färger så utav de äldre är den röda och gula favoriten och i de nya, som även den har gul färg är just den cerisa väldigt fin tycker jag.

Förutom dessa har vi använt Imse vimse och Lilla lammets formsydda blöjor. Imse vimse känns små nu och har åkt tillbaka till sin ägare. Jag gillar verkligen Lilla lammets men blöjorna från RetroPi ligger med dem i toppen över Imse vimse.

Helnöjd 🙂 .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s