Nu är vi på g igen

Jag kikade efter lite tävlingar igår och direkt jag hade anmält (har inte betalt än 😉 ) så ökade träningssuget. Jag gav mig den på att nu ska vi komma någon vart med framåtsändandet. Vi har använt skål med godis men jag har inte fått till nog många träningstillfällen. Igår såg jag stora framsteg! Första passet hade jag med mig Elenor i vagnen och eftersom hon inte sov kunde jag inte ställa henne för träning (då blir det väldigt ledsamt i vagnen). Jag ställde upp skålen och gick ett lång sträcka för att kunna belöna några gånger med olika intervall för att träna att han ska fortsätta i samma tempo även efter belöning (han har börjat trava förr). Jag ställde upp honom mot skålen och började trampa och gick sen bakom Sting med vagnen bakom mig. Funkade utmärkt 🙂 . Han gick lugnt och jag kunde belöna flera gånger utan att han gick upp i trav. Jag vände om och körde från skålen och även det gick bra, lite snett men jag tror det försvinner med mer träning.

När vi kom hem från promenaden sov hon så då tränade jag några pass till. Utan skål. Han gick rakt och lugnt varje gång 🙂 . Nu är det bara 😉 resten kvar.

Jag är noga med att inte alltid släppa honom mot skålen för belöning, ibland är den tom och belöningen kommer från mig, ibland tar jag bort den. Ibland vänder han sig om och kollar om jag kanske vill belöna. Helt naturligt att han testar lite, jag bara fortsätter att gå mot honom och han vänder sig då om och går vidare. Jag tror det är bättre än att bryta för gör han så på tävling så riskerar han då att bryta helt om jag har brutit det under träning.

Nu har dessutom några själar i klubben satt upp datum för träningstävling i bruks. Tre gånger varav en är ett KM. Jättekul och så klart något vi ska vara med på. Första gången är i maj. Sen är det tävling i juni som jag tänkte anmäla till och några dagar senare en tävlingsträning igen. Det ska bli så kul!

Krypet ser guld ut! Skallet fungerar oftast jättebra, ibland skallar han lite ojämnt med en för lång paus i början. Men det är ok tycker jag.

Jag har plan att börja använda selen mer i träningen och även köpa en bärsele så vi kan träna mer regelbundet nu när våren och värmen är här. Hon sover så bra i den så vi kan få till riktigt bra pass tror jag.

Annars går allt bra, Elenor har börjat le, hittat sina händer, vänt sig på mage flera gånger och vi får sova på natten. Hon vaknar för att äta och somnar om. Väldigt skönt och jag njuter verkligen av det. Säkerligen kommer tider då vi inte får sova så det gäller att ta vara på tiden 🙂 . Jag älskar att vara föräldraledig, speciellt nu när det är en så underbar tid (vår). Det kommer att bli ett jätteroligt år känner jag 🙂 .

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s