Semestertider – träningstider…eller?

Varje år tror jag att jag ska träna så mycket under min semester. Nu ska jag verkligen passa på! Men blir det så? Nejdå. Eller kanske lite. Jag har tränat spårupptag, uppletande (gick skitbra!) och två lydnadspass under veckan och så småpass under promenaderna. Men förutom spårdagen är det andra mer för att jag känner att jag måste. Kul var det, men jag är inte motiverad. Som tur är roar vi oss med annat. Som att gå i fjällen.

1,3 mil ut till tältplatsen vid Helags Fjällstation, dryga milen på tur och 1,3 mil tillbaka igen. Underbar tur på mellandagen, men det blåste väldigt mycket (se Stings öron på bilden nedan 😉 ). Vi åkte hem en dag tidigare än vi hade tänkt eftersom det var ett riktigt busväder under natten. Det åskade, regnade och blåste. Rätt mysigt tyckte jag eftersom det inte syntes några blixtar 😉 . Oerhört skönt med en hund som tycker åskan stör hans sömn haha! Han var helt slut efter den natten, slappade lätt med oss till niotiden då vi beslöt oss för att gå tillbaka till bilen då hela fjället var täckt med dimma. Vi hade tänkt gå upp till glaciären (sista bilden) men det var det ingen vits med eftersom vi knappt såg något. Dimman lättade när vi kom närmare bilen och det blev varmt igen. Dock hängde molnen kvar vid tältplatsen så det var ett bra beslut känner jag.

På väg ut såg vi helt plötsligt några renar. Oj, där var några till! Helt plötsligt var det renar överallt, på avstånd. Så hörde vi en helikopter och insåg att de samlade dem och mycket riktigt snart hörde vi motorfordon. Vi satte oss ner och tittade på alla och några renar blev då lite för närgångna så Johan fick resa på sig så de inte kom enda fram till oss. Sting låg och tittade på allt men blev lite stressad då det var så många, bakom och framför oss, lunkande och springande (vad de är snabba!). En väldigt häftig upplevelse!

Det var en mysig tur, lagom lång för mig, för kort för Johan. Men han ska ut igen lite senare under semestern så honom är det inte synd om 😉 . Snöfläckarna var bäst hälsar Sting!

Väl hemma var det varmt, över 30 grader idag. Inte många knop av den anledningen. Lämnade lite skräp på återvinningsstationen. Ja, det var typ det 😉 . Ska snart ut på en kortare kvällsrunda med Sting, vilodag idag efter fjällturerna.

Träning? Ja, det ska vi allt få till 😉 . Men jag väljer att ta det lugnt. Jag har bestämt mig för att inte tävla mer i år, kanske lydnad till vintern men det blir inga fler brukstävlingar i år (finns inte så många att välja på heller 😉 ). Vi tränar på med framåtsändandet på promenaderna och det går framåt där. Men jag väljer att ta det långsamt, vi ska få till det bra 🙂 .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s