1:a pris och vinst

Jag drog nummer 1. Första gången med Sting vilket innebar att jag inte hann köra lite fjärr och vittring innan som jag hade tänkt. Men å andra sidan blev jag inte så nervös. Det var fem startande. Sitt i grupp gick jättebra och platsen fick vi också 10 på, dock lyfte han hakan direkt. Men vem bryr sig 🙂 .

Jag tycker att domaren dömde lite ojämt under tävlingen, vissa stunder var hon hård – andra gången var hon lite snäll. Jag kände själv att jag fick för höga poäng för inkallningen, då Sting tjuvade och sen gjorde jag dk för att han skulle stanna. Men så är det ju inom lydnad, som med alla andra bedömningssporter. Jag tycker helt klart att vi var värda vårt 1:a pris!

Det har varit svårt för oss att komma igång efter sjukdomen och fortfarande är han inte helt med jämt. Fria följet var bra! Jag hade själv gett en 8:a men jag sög åt mig 9:an och ”snyggt” som det stod i kommentaren. Han pendlar lite i position och släpade lite i en helomvändning. Jag petar ju så jag tycker också att sidoförflyttningarna kan bli bättre. Men nöjd!

Sättande – klockrent! 10 p.

Inkallning, ja se ovan – inga överraskningar förutom tjuvstarten. 7 p.

Sändande med läggande och inkallning – Ja vad hände här. Blå koner, rutan låg så när jag sa ”ser du” till Sting så såg jag att han verkligen inte såg rutan. Han gav sig iväg i tveksam galopp då jag sa rutan och älskade hund ökade tempot direkt han såg konerna. Satte sig i stället för att stå på mitt kommando men avslutade perfekt! Åtta för det, neddrag för tempot och sättandet. Ändå nöjd, han visste vad han skulle göra direkt han såg rutan – bra!

Hopp – apport – jättefint! Vill gärna ha lite mer tempo men klar tia och kommentaren ”fint”.

Metallapport. Helnöjd med det! Så klart kan han ha högre tempo men 8,5 är jag nöjd med.

Vittring. Sting började med att ställa sig mot tävlingsledaren och intressera sig för alla pinnarna – gullhunden. Jag satte honom igen och sen flöt det på. Tempot fick han neddrag för men han plockade rätt! Woho! 8,5 p.

Fjärr. Jag är nöjd även med detta. Han tog inga steg framåt vid stå och det har han gjort på de två föregående tävingar. Dock flyttade han sig lite fram vid stå till ligg och la sig även vid stå till sitt. 6,5 p.

9,5 på helhet – ”mycket trevligt”!

275,5 poäng och ett förstapris. Dessutom vann vi!

Jag är lite i chock, kan inte riktigt förstå att jag och Sting nu är i eliten. Känns rätt coolt.

Dessutom var tvåan (även hon fick förstapris) också kelpie, Caroline med Lilja. Kelpie rules!

Annonser

8 thoughts on “1:a pris och vinst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s