Örtmarinerad fläskkarré

Det är inte ofta vi äter fläsk, men igår hittade Johan två KRAV-märkta karré-bitar på extrapris och då kunde vi med lite bättre samvete köpa det.

Johan är ju visserligen bra på att laga mat, men oj va gott detta var! Karrén stekte han precis rätt så den fortfarande var saftig och fin.

Marinad:

1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk citronsaft
2 st pressade vitlöksklyftor
basilika, timjan, rosmarin, persilja
0,5 dl olivolja

Blanda i en påse och låt köttet dra in i cirka 30 minuter.

Stek på medelvärme och när de är nästan klara häller du i 1 dl vatten och låt det nästan koka bort (Johan sa något fint ord här, jag översatte 😉 ). Häll sen i lite grädde och smaka av.

Servera med en sallad och Hallersteds bearnaisesås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s