Ingen är perfekt

Allra minst jag.

Det har dykt upp inlägg som handlar om att man aldrig blir färdig, att alla har dåliga träningsdagar osv. Jag tycker sådana inlägg är bra, de behövs numera (tyvärr). Förr, innan alla  bloggar och sociala medier så kände i alla fall inte jag att behovet av det var så stort. Då tränade man, ibland blev det bra och ibland blev det skit. Tävlade man och det gick dåligt så var det inget mer med det, man kanske surade lite, men sen anmälde man till en ny tävling och gick det bra så visste närmast sörjande om det och gladdes med en.

Idag är det helt annorlunda. Ett ofta påhittat krav sätts på en, så mycket som man tränar så måste det gå bra på tävling – jämt. Det måste också gå bra på varenda träning. För alla är det givetvis inte så, men för väldigt många är det ibland jobbigt att våga sig ut och tävla. Vad ska jag säga om det går dåligt? Vad kommer alla andra tycka?

Dagens träning var en blandning av bra och dåligt. Jag får smäll på fingrarna för min träning av framförgående, ett tragglande och rent ut sagt skitträning där Sting tyckte att jag var skitjobbig. Jag glömde bort vad jag står för i viljan att han skulle vilja träna det jag ville och inte titta efter andra hundar. Jag surnade till helt enkelt och jag hatar när jag gör det! Men, ingen är perfekt eller hur var det nu.

Men tack och lov gick flera saker riktigt bra, speciellt hopp och platsliggning. Jag tränade på att han, efter hoppet skulle fortsätta rakt fram och efter några gånger då han testade att inte hoppa alls, vänta på godis innan han hoppade och att vända om direkt, nästan i hoppet så fick jag in några bra belöningsplaceringar. Han är högervriden även här, förstår inte vad han har fått det ifrån. Men han gick ut efter hoppet och det var det jag ville. Tränade även på att försöka få honom att springa förbi hindret om jag eller han stod eller satt fel. Icke att det gick. Jättenöjd!

Platsliggningen tillsammans med mallen Odd, Mira och tollaren Stella gick så bra! Hakan i backen, ett upplyft som jag fick fela annars låg han i flera minuter med belöning på några tidpunkter. La honom även själv i en och en halv minut med mig dold bakom en pelare. Första gången han fick ligga så länge och på störande plats. Gick jättebra, han hade tittat sig omkring lite men legat stilla med kroppen.

FF har han antydningar på att gå lite för långt fram, men här har han inga problem med koncentrationen. Han bryter sällan kontakt med mig. Jättenöjd med det.

Nu är det såpass varmt och ljust ute så vår tid i lagerlokalen är nog slut, om det inte blir bakslag.

Innan lydnadsträningen lämnade jag Johan för pimpelfiske i havsviken. Jag la då ett hårt spår åt Sting. Han pendlar en del och struntar i godiset men spårviljan är det inget fel på. Jätteroligt egentligen, men jag är så dålig på att ta bilen för att lägga ett spår som totalt tar fem minuter att lägga och gå. Miljön tackar mig men inte Sting 😉 .

Avslutar med att ändå, trots att jag inte är perfekt 😉 har joggat tre gånger den här veckan 🙂 .

 

Annonser

2 thoughts on “Ingen är perfekt

  1. Hmmm jag blir ganska sur när det inte går som jag vill också tyvärr. Vissa daga det gå kanon och vissa dagar fungerar det inte alls. Det är ju tur att inte allt man tränar går dåligt för då hade jag slutat med hundträning. 😉

  2. Nä ingen är perfekt. Det är ju så trist att man ska ha sånna där påhittade krav… men det är ju väldigt lätt hänt tyvärr. Duktigt att du joggat tre gånger, jag blir lite inspirerad, kanske skulle försöka mig på det jag också… kanske… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s