Kristaller hoppade löst i öronen

En och en halv dag kvar innan semestern. Jag sitter framför datorn på jobbet och när jag vrider huvudet börjar världen snurra. Inte vaxpropp nu igen tänker jag men inser efter ett tag att detta är värre än sist då jag trodde att det var vaxpropp. Johan måste hämta mig, nu! Johan var nere på stan och det tog ungefär 20 minuter innan han kom. Jag låg bitvis på golvet på kontoret och kände mig smått illamående. Kunde inte gå rakt, inte stå rakt och världen snurrade direkt jag vred på huvudet. Hemma igen tänkte jag, jaha i med vaxpropsmedelsfanskapet och så sova lite. 2,5 timmar senare har det inte hänt något. Jag mår sämre och sämre och illamåendet tar i. Jag kan inte äta något och knappt dricka. Går en kort promenad med hundarna, kommer hem helt skakis och mår ännu värre. Orkar inte sitta upprätt. Ringer 1177 och de säger att jag ska åka in, det var min torsdag. Läkaren säger att jag har kristaller som sitter löst i öronen. Jag måste skaka rätt dem. Lättare sagt än gjort. Fredagen var om möjligt ännu värre än torsdagen och jag börjar till och med grina ett tag för att jag känner mig så förlamad, jag kan inte göra något annat än att blunda och ligga på sidan. Johan köper åksjuktabletter och äntligen kommer det lite lindring. Jag kan göra några övningar men de blir halvdana, ingen förbättring. På lördagen tar jag åksjuktabletter direkt jag går upp (mår lite bättre på mornarna, i typ 10 sekunder ;)) för att kunna göra övningarna. Har inte kunnat få i mig något mat nästan på två dagar men kan ändå göra dem. Känner en liten lättnad och börjar känna hopp. Fortsätter med övningarna och nu känner jag att det händer något. Jag ligger på rygg och svänger hela kroppen ena gången åt vänster och andra gången åt höger sida så det snurrar ordentligt och visst har snurrandet minskat?
Johan tar mig ut till smitingen, ut på klipporna närmast. Så långt orkar jag gå och nu känner jag inget illamående längre. Det är på väg bort!

Idag, jag är snurr i bollen om jag gör kraftiga rörelser men oj vad underbart det är att leva idag 🙂 . Det har varit några vedervärdiga dagar och jag såg inte fram emot semestern ett dugg. Det var inte meningen att det skulle vara såhär, jag skulle ju fira att jag skulle på semester, inte ligga i en hög och må så 😦 .

Jag kommer inte att åka en karusell på väldigt länge!

Det var min helg. Hur var er?

Annonser

3 thoughts on “Kristaller hoppade löst i öronen

  1. Låter riktigt otäckt! Vad skönt att det blivit bättre igen, hoppas det blir helt bra väldigt snabbt så du slipper känna av det alls under din semester!

  2. Det är så fruktansvärt äckligt att få sån yrsel. Tack och lov var det länge sedan jag hade det. För mig var det en stor hjälp att hålla huvudet helt still när jag skulle gå och bara röra ögonen.
    De rörelserna du fått tilldelade dig kan du gärna få dela med dig av för det enda de sa till mig var att jag skulle röra på mig så mycket som möjligt och gärna skogspromenader så jag skapade lite obalans. :S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s