Fjällen

Vi drog till fjällen över midsommar, planerat sen länge men Stings tass höll på att göra så det gick i stöpet. Men tack vare ny salva och schamponering så blev han frisk (ta i trä). Vi gick från Vålodalen upp till Lunndörrsstugan, 1,4 mil första dagen. Där hade vi sen vårt läger i hundstugan och gick dagsturer. På midsommarafton gick vi upp på Saanta, en fjälltopp på 1200 meter ö havet. Jobbigt bitvis men vägen ner var så rolig så det var värt det 😉 . Då jagade hundarna varandra över ett snötäcke som låg kvar och vi åkte skidor på skorna. Skitkul 🙂 . Dagen efter midsommar skulle vi gå en kortare tur till ett delta med nipor och sjöar in emellan som vi hade sett från Saanta. Det var inte så långt (trodde vi), en lagom mellantur för Mira. Så otroligt vackert det var där, det var som att komma till Nya Zeeland eller Skottland eller liknande (troligen inte alls men det var de länderna jag tänkte på då jag gick där 😉 ), otroligt vackra nipor med fjällbjörk växande på den. Renarna rörde sig mycket i området och flera grupper fanns ute i det gamla deltat uppströms niporna. Hundarna sniffade in och tittade lite men brydde sig inte så mycket – duktiga <3.
Sen var det då dags att gå hem igen, samma väg som vi kom. Jag har räknat ut att vi troligen gick 5 mil mellan torsdag och söndag, kanske lite mer till och med. Lite mycket för tant som var väldigt trött då vi kom till bilen igen. Det blir fisketurer i fjällen hedanefter, så hon hinner vila emellanåt eftersom turerna inte blir så långa och väntetiden på fisk blir det ;). Men kul hade de, och mysigt tyckte de att det var.

Sting såg sin första groda på väg upp. Han tryckte nosen mot den och då den hoppade gjorde han samma sak av förskräckelse. Sen duttade han igen och hoppade då grodan hoppade, fast efter den den här gången. Dock ingen antydan till att vilja ta den med tänderna. Väldigt skönt! När jag sa att vi skulle lämna grodan och gå sa han hejdå med blicken och följde med direkt. Duktig pojk 🙂 .

Väldigt trevlig midsommar! Inte en enda regndroppe förrän vi var nästan vid bilen, då kom det lite stänk men det var bara välkommet.

Annonser

7 thoughts on “Fjällen

  1. Det låter ju hur härligt som helst! Men var är alla vackra bilder ni har tagit (för det antar jag att ni har gjort)? 🙂

    • Inte så farligt. Det kom lite mygg på kvällen men på dagen märkte man inte av några. Det blåste dock lite så de höll sig nog borta pga det också. Dock är denna tid rätt bra att fjällvandra om man inte, som jag gillar att ha så mycket mygg omkring sig 🙂 . Dessutom är toaletterna vid fjällstugorna ”fräscha” och mycket färre folk i farten 😀 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s