Kanoooon!

Idag vaknade jag av klockan vid 07,00. Idiot som jag är ville jag bjuda på nybakta bullar när det skulle komma vänner från lydnadsgänget på besök. En hade ont i magen, två kunde inte av andra orsaker…så då var det bara jag och en till kvar. En som dessutom är morgonpigg (precis som jag) och som jag då kunde gå ut med på en morgontur tillsammans med ett annat gäng…om jag då inte skulle börjat med bullbak. Bullbak som dessutom kunde slutat med halva degen i soporna. Smeten till kanelbullarna räckte inte, jag hade räknat helt fel och smöret var slut. Marsankräm tänkte jag och tog ut asken och insåg snabbt att även denna var snart slut. Gjorde den för rinnig och kladdade ner allt men det blev några till bullar. Vad nu då? Blåbär! Ut med blåbär ur frysen. Så det slutade med kanelbullar, vanlijbullar och blåbärsbullar. De blev i alla fall goa och fikat med tillhörande promenad var trevlig 🙂 .

När vi kom hem sken solen (det hade vräkt ner snö under morgonen) så då gick jag och Johan på en tur till, man måste ju passa på.

Väl hemma igen blev det lite träning. Jag har haft ”problem” med Sting att han leker som en galning med Johan men inte med mig. Jag vet inte varför men jag och Malin (tack!!!) har pratat om det och jag har ändrat lite på mitt sätt att träna. Bland annat pausar vi inte med kamplek längre (mellan upprepningarna av samma moment) utan jag lägger honom medan jag hämtar mer godis eller tränar Mira om det är längre paus han ska ha. Han vill träna, så leken hamnar på andra plats inomhus om jag använder den till annat än ren belöning. Jag vet att jag har kamp på honom så jag behöver inte förstöra den genom att ”kräva” kamp så ofta i träning. Han får vila hjärnan i stället och så sparar vi kampen som en rejält rolig belöning i stället.
Jag hade apport, inkallning och ff med helt om marsch på schemat och in emellan där ett pass med platsliggning. Vi hade dessutom störning av ett gäng med duvor som satt på lyktstolpen intill. En pickade till och med i snön på vägen när jag körde ff, han visste att den var där men tittade så fint på mig och när jag hämtade mer godis stod han och tittade på den under tiden. Gullhunden!
Jag hade funderingar på att låta leken vara helt idag men funderade då på hur jag skulle göra vid apporten (bra gripande – kom och kampa) och inkallningen (snabb – då åker leksaken fram och han får springa förbi och greppa den i farten). Jag tog fram leksaken under tiden som jag funderade och Sting taggade till direkt. Japp, det blir lek som belöning! Inkallningen gick skitbra!!! Jag satte honom och gjorde en kort med ingång först, jättefin! En längre med leksaken – såååå fin fart och kampade galet bra! En längre med ingång där han sprang förbi mig först och vände upp lite bakom (det skällde en hund längre ner på gatan så han blev lite distraherad) och så en till längre med ingång som satt som ett smäck! Kamp som belöning efter godiset och oj så han kampade! Han är tillbaka!!! Skithunden, var har du varit?
Apporten började dåligt, hade jag förstört den (så tror jag jämt, skiter sig något så har jag förstört den helt 😉 )? Men så klickade det till något och så gav han sig iväg och grep den jättefint två gånger och sprang tillbaka och släppte apporten på mitt ”ta den” för att han skulle ta leksaken. Skitfint båda gångerna så där slutade vi med apporten.
FF med heltom har vi inte tränat förut. Vi började med lite stadga och den gick bra med tanke på att grannen satte upp fågelmat och folk pratade lite längre bort. Heltom var lite svårt till en början, han ville vända in rumpan lite men jag var lite snäll och krävde mer och mer och sista var riktigt fin 🙂 .

In med Sting och ut med Mira. Hon fick köra inkallning med ställande en gång (klockrent 🙂 ) och slät inkallning den andra gången. Hon piper av exaltering, men det tycker jag en 10-åring får göra. Jag masar inte med ljud på tant. Sen körde vi lite fritt följ blandat med slalom, ”åttan” och ff bakåt. Hon gör allt med engagemang den älskade lilla snuttan! Jättekul! Avslutningsvis fick de båda leta lite korv.
Nu ligger båda och vilar efter att ha varit igång sen 7 i morse, de har ätit lite ben innan sömnen tog dem 🙂 .

En mycket trevlig dag! Men imorgon ska jag inte ställa klockan 😉 .

Imorgon ska jag ut till Svedje ridhus till 12. Då blir det träning ihop med agilitygänget. De ska träna kombinationer och vi ska träna stadga, kontakt och störning 🙂 . Ska bli spännande och se vad Sting hittar på 🙂 .

Annonser

4 thoughts on “Kanoooon!

  1. Hejjahejja så kul att läsa! 🙂 Kul att det gick bra! Det är så bra att ringa och bolla tankar mellan varandra och vi måste bli bättre på ringa, screw sms! 😉 OCH nej du förstör ingenting, ibland går det mindre bra och sen när det går bra blir man så glad, yey! Bra samtal, bra träning = kan int bli bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s