Utställning

Fina Mira slog två ”unghundar” idag. Men vi börjar med Sting för han var ut som nummer 1 i ringen.
Sting sprang så fint med fin kontakt 🙂 . Sen kom vi till hanteringen och då gick det inte lika bra 😦 . Domaren var tack och lov en trevlig man som inte tryckte på Sting utan lät mig reda ut det. Jag ställde honom till slut intill mig och matade honom med godis medan han kikade lite. Eftersom han tar godis så är jag övertygad om att det kommer fungera i framtiden, med träning. Men lite ledsen blir jag 😦 . Han är så dubbel, att hälsa på folk går jättebra, han vill gärna hälsa (även om han inte är överdriven) men att tas på lite mer ingående gick tydligen inte. Hos veterinären gick det så det kanske är olika dagar också? Jag träffade en kvinna utanför ringen som hade tre kelpies hemma och hon matade honom med godis och kollade tänder samtidigt och det gick bra. När jag åker till Bengtsfors nu i veckan ska alla jag känner få hanteringsträna med honom, mycket godis kommer det gå åt. Annars var han en riktig stjärna givetvis och var så duktig i den annars störiga miljön. En kvinna skakade en filt (sån där med plast under) rätt intill och Sting vände sig om och tittade intresserat på. Han fick HP och blev BIR och BIG4 (av fem).

Kritik: 4 mån hanvalp. Vackert huvud, välvinklad fram och bak, bra hals, rygg och kropp. Rör sig väl med bra steg. Välvisad.

Jag är supernöjd med denna kritik, han var noggrann också.

Mira var så roligt att ha med! Hon gillar i vanliga fall inte dessa tillställningar utan tycker det är bättre i skogen när det inte är så tråkigt 😉 . Men hon var glad och tyckte det var helt ok att springa i ringen och hälsa på domaren. Han tyckte Mira var en mycket fin och välhållen veteranhund. Tyvärr glömde jag kritiken så när jag fått den i brevlådan skriver jag ut den också. Hon fick HP och blev BIR, BIG3 (slog alltså två yngre hundar i grupp 5) och BIS 3 veteran av tre möjliga. Min goa tant! Hon tyckte påsen med priser var riktigt intressant, den innehöll bland annat vom så jag förstår det 😉 .

Det blev några rosetter som jag inte vet vad jag ska göra med. Mira vann veteranfoder, en förpackning med bakgrejjer så vi kan göra hundkex, en påse vom, schampo och balsam (som Tina ska ha), presentkort på 10 kg KLASS och en förpackning bajspåsar. Sting fick också rosetter och två tre små provpåsar med mat (som blir godis).

Annonser

12 thoughts on “Utställning

 1. Grattis 😀 Ni är duktiga ni.

  Även Mini behöver träning i hantering märkte jag idag på heelerträffen och det trots att hon är helt galet tossig i folk, men tandvisning va inte kul och inte heller att stå still på ett bord och inte pussa ”domaren”… Hon behöver även träna på att inte kasta sig över hundarna bredvid sig för att försöka busa… 😛

  Vi får kämpa på, så kommer det sen – det är jag helt övertygad om 🙂

  • Det verkar som om du har problemet ”överdriven” glädje 😉 . Jag tar det any day även om jag förstår att det kan vara jobbigt det med.

   Tack 🙂

 2. Du är nog mer van än mig med detta överdriven glädje tror jag. Tänk på mig som haft shar-pei i många år 😛 Jag har lättare att socialisera inför utställning än att dämpa glädje !

 3. Just utställningssituationen blir ju väldigt speciell med. Arya är kanon på hantering annars, alla får ta i henne, sonen försöker använda henne som häst, främmande barn får komma fram och klappa, veterinären får klämma på henne och allting, men just på utställning har hon backat för domaren ett par gånger. (Men så har jag inte tränat den situationen specifikt heller)

  Grattis till de fina resultaten! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s