Nya trix

Mira är inte så bra på att backa på kommando och hon kan inte buga överhuvudtaget. Men se det ska jag ändra på är det tänkt. Nu ska jag öva mina shejpingkunskaper på en hund som bara visar det hon kan och inte erbjuder en millimeter mer…detta kommer gå lätt 😉 . Jag har provat några pass och hon är inte den lättaste att shejpa, hon faller lätt in i gamla mönster men jag lyckades pricka några nickningar med huvudet och därifrån har jag lyckats få fram några buganden. Men efter en lyckat bugning kan hon i nästa stund ligga på sidan, vinka eller till och med rulla runt. Hon kan inte riktigt, här är skillnaden med Kiwi för Mira kan inte riktigt förstå att det hon gjorde senast är det enda som belönas. Det klickar inte och min kunskap är inte tillräcklig för att förstå hur jag ska få henne att förstå det. Men, vi kämpar på och vi har, med pauser emellan både fått fram fina buganden och några steg på backa. Hon är ju inte dum, tvärtom så har jag inte träffat en smartare hund. Men hon är lite för kommandostyrd och invand i de beteenden hon redan kan.

Vi får väl se om jag lyckas, ett pass till innan kvällen ska vi ta och så fortsätter vi imorgon. Jag har bakat gott godis idag (köttfärsgodis 🙂 ) och det var något som föll tant i smaken 😉 .

Nu ska jag och sjuke Johan se på film.

Annonser

2 thoughts on “Nya trix

  1. Kul med nya trick! Pulver kan backa lite frivilligt, kanske jag ska försöka sätta kommando på det också. 🙂 Du får ta och filma ett träningspass sen så vi får se! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s