Seniorkoll

Igår var jag och Mira hos veterinären. Mira skulle på seniorkoll. Vi skulle vara inne klockan 17.30 men när klockan var 18.30 hade Mira bara fått genomgå blodprov. Vi väntade på veterinären som hade fått in ett akutfall. De hade tänkt ta oss före akutfallet men hunden var så illa biten så de var tvungna att ta den först. Den skickades vidare till Uppsala 😦 , hoppas det gick väl. När det väl var vår tur så pratade vi lite först om hur hon mådde och jag nämnde hennes problem med analsäckarna och hennes skada i slutet på maj på Gotland då hon nästan blev blockhalt av någon anledning. Både jag och Johan har efter det tyckt att hon gått orent ibland (kanske fem steg och sen inget), men vi har inte riktigt kunnat säga att det var så och hon har även skrikit till under en sökträning utan att vi såg vad som hände, vi trodde att hon sprang in i en pinne. Hon kände igenom analsäckarna och de var tomma *skönt*, men hon reagerade på höger fram genom att slicka sig om munnen och vända huvudet. Hon var även stel i bakpartiet, troligen på grund av framtassen. Så nu blir det Rimadyl i en vecka och alltså ingen sökträning på ett tag och jag som så smått hade funderat på att tävla får lägga det åt sidan. Hon kände annars igenom Mira mycket noga och jag känner verkligen att jag fick mycket för pengarna. Mira hade även en tand som blivit brun…hmm, spiggjakt eller Rutlek, jag vet inte :). Så den får vi hålla koll på, men så länge hon kampar och apporterar så borde det inte vara något problem. Vi kom även fram till att vi ska lägga Mira under kniven i höst 😦 . Hon har ju en knöl på bröstkorgen och även om den var ungefär lika stor som sist vi var där för koll av den så tyckte veterinären att vi borde ta bort den eftersom den sitter lite fast. Börjar den växa igen så kommer det vara krångligare att ta bort den. Så när svalkan sätter in så skickar vi in henne på operation.

Annars var det idel lovord. Receptionisten var mycket förtjust i Mira och sa att hon såg så snäll och var så fin. Veterinären tyckte hennes muskler var smidiga och att hon var i mycket bra form. Man suger i sig, även om jag vet att hon är i bra form så är det alltid kul när en som kan sånt också säger så.

Vi pratade lite om foder och jag ska byta till ett helt nytt foder när den säcken vi har är slut. Det heter Hills, Vetessentials Mature Adult. Som plåster på såren för att vi fick vänta så länge (och att det inte fanns någon provpåse tror jag) så fick vi en 4-kilos säck för 160 kronor gratis. Så 620-160=460 kronor kostade seniorkollen. Väl värt pengarna! Detta är något som alla med äldre hundar borde göra, vi hade dessutom en underbar veterinär (chefsveterinären 😉 ) och det är alltid ett plus.

Om två veckor ska vi dit igen, denna gången för återkoll efter Rimadylkuren. De satte upp oss till ortopeden – super!

Annonser

3 thoughts on “Seniorkoll

  1. Vad bra att det ändå gick så bra på seniorkollen! Klart fina Mira ska ha lovord! 😉 Hoppas nu att Rimadylen gör det den ska och att Mira slipper vidare problem med benen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s