God laxrätt

Förra hösten visade jag ett recept på Trattkantarellsoppa, nu är det höst igen och denna gång blir det lax. Ett viktväktarrecepthar utvecklats till ett normalt recept (ni fattar snart 😉 ). I alla fall, det är skitgott och våga inte missa limesåsen till för då är precis ALLT förstört!

Detta ska jag göra till Johan imorgon kväll:

4 laxfieér

15 hackade cashewnötter (jag brukar hälla ut och räkna snabbt 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 15 😉 )

2 msk flytande margarin (som ni kanske inser så krävs det lite mer då min räkning inte är den bästa)

4 msk sweet chilli (mmm, även här blir det liiiite mer för att väga upp mot det andra 😉 )

2-3 vitlöksklyftor, finhackade (tar alltid tre)

rivet skal från en lime.

Alltså, hacka nötterna och vitlöken, blanda ner det flytande och limeskalet. Röran klar.

Limesås!

1 dl matlagninsyoghurt (en sån där förpackning ni vet 😉 )

1 msk matlagningsvin (vi dricker alltid vin till denna så ett rieslingvin passar utmärkt 🙂 )

Saft från en lime

Salt och peppar.

Blanda!

Stek laxfileérna på varje sida ett par minuter, salta och peppra. Lägg dem i en ungssäker form och bre över röran med nötter. In i ugnen på 250 grader tills nötterna fått färg. Det brukar ligga på runt 20 minuter.

Till detta serveras pressad, alltså INTE mosad potatis eller för vår del då, ris.

Såsen serveras kall och till detta dricker man föredömligt det som är kvar av vinet (ha en extra flaska hemma för säkerhets skull, ”matlagninsvin” går åt när man lagar mat 😉 ).

Annonser

2 thoughts on “God laxrätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s