Snurrigt värre

Jag har ju tänkt att vila Kiwi under helgen, men det är inte lätt inte. Vi åkte till havet idag, där går vi ju inte så mycket men det var ändå balansering på stenar och block för att komma ut till klipporna. Väl där la jag mig och läste och hundarna gick runt och strosade själva. De tyckte det var väldigt tråkigt men så är det ibland. Johan fiskade och när han kom fram till oss tjöt hundarna av glädje och följde med honom direkt då han efter lite fika gick vidare 😀 . Jag var ratad hihi! Det blåste ganska kallt och även om solen lös så var det inte varmt, så när Johan styrde kosan tillbaka så följde jag med i jakt på lite lä. När jag stannat fick jag Kiwi att stanna hos mig medan Mira följde efter sin älskling på jorden då han skulle fiska. Hon gick till och med ut i vattnet för honom idag med, men hindrades lite av vågorna. Hon är för go 😀 ! Kiwi låg faktiskt relativt lugnt kvar hos mig och belönades då och då med lite godis för att hon låg tyst (hade jag haft en smiley som gjorde tummen upp så hade det varit den jag använde här 😉 ). Efter ett tag tröttnade vi dock, jag frös till och med så vi åkte hemåt. Väl hemma bytte Johan kläder och nu är de två, ja Mira följde ju med självklart ute och rekar ett fiskeområde som han och en vän ska åka till i mitten av maj. Jag är hemma med sjuklingen jag. Sjuklingen som beter sig som en frisk hund, det är alltså svårt att hålla henne lugn ute. Pinnar är jätteroliga och kontakt håller hon perfekt – träna matte, snälla?

Jag kunde inte låta bli att träna helt och har tränat på att hon ska följa mig i cirklar när jag snurrar på stället. Det går bäst medsols, kanske är naturligt då vi tränat fritt följ också. Men det går inte dåligt åt andra hållet, Kiwi är bara lite mer konfundersam. Vi lekte även lite, fyyyyy på mig…men det är så kul att ha en hund som leker! Jag tog det dock försiktigt och Kiwi var så nöjd efter passet, som varade max fyra minuter. Det ska vara korta, intensiva och vansinnigt roliga pass 🙂 .

Nu ligger hon och stirrar ut mig, det börjar alltid klagas lite vid 17 för lite efter 18 blir det mat…det ska börjas i tid 😉 .

Annonser

3 thoughts on “Snurrigt värre

  1. Kan tänka mig att det är svårt att hålla Kiwi stilla när hon verkar vara helt frisk. Härligt att ni ändå fick till några korta och roliga träningspass! 😀

  2. Ja som sagt så är det inte så lätt att hålla en lapplisa stilla 😉 Men det är ju skönt att du vet vad ”felet” är i alla fall. Synd bara att man inte kan förklara för hundarna varför dom måste vila. Hur som helst verkar ni haft en härlig dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s