Gröna ytor!

Åkte förbi klubben idag för att se hur det står till med snön – det var bart!!! Släppte ut hundarna för att ta lite lek på planen. Mira strosade lite efter oss så jag lekte igång Kiwi och gick sedan och inväntade fint fot, vilket jag fick 🙂 . Hon gjorde fina fotgående och den tredje gången jag klickade kom Mira som en kanon och jag släppte Kiwi på varsågod. Så var leken i full gång. Mira var för första gången helt överlycklig över att vara på klubben, vilket kändes väligt kul! De lekte som tokar men Kiwi avbröt då och då för att få lite mer ost, ingångarna satt fint 😉 . Jag undrar när jag ska komma framåt i träningen egentligen. Om ni undrar så är jag inte så noga med lydnaden, jag är nöjd att hon är hos mig och inte bland rådjuren 😉 . Men det ska bli ändring på det nu då jag ser att hon åter igen har tankarna hos mig och inte i skogen. Jag känner mig ganska nöjd över att den träningen gett resultat – allt är inte lydnad då man tränar och det är minst lika viktigt! Det är något jag måste komma ihåg då jag tänker på ”alla” andra som tränar moment och jämför med min skit. Men allt var inte lek med varandra, jag gjorde en lång inkallning med båda på samma gång. Sånt är skoj! 😀

Efter bus och träningsturen på klubben åkte vi vidare till Smitingen. Med lite sorg ser jag hur all snö är borta på sanden, snart kommer badgästerna och då är det stopp för oss. Egentligen är det ju hundförbud på stranden men jag anser att är det tomt kan även jag vara där med mina vilddjur. Dock suckar jag över andra som inte har vett i skallen att plocka upp efter hundarna (eller göra som jag, rasta dem innan vi går ner där), det är ju tyvärr oftast sådana som jag som plockar upp som får skit för andras brist på respekt. Såg lite skitar här och där, dock inte ute på själva badstranden tack och lov. Väl ute på det stora stranden kunde Kiwi för första gången på länge släppas även här och vad de sprang, så underbart att se. De gjorde vändningar på stället för att i full fart komma in till mig för ost och sen iväg igen och samma visa en gång till.

Så gick vi vidare in i skogen och hade en skön tur i skogen runt Klubbsjön. Vi gick ut till havet en stund och vi satt på klipporna och lyssnade till fåglarna ute på havet. Alla tre njöt även om Kiwi nog tyckte vi satt lite för länge 😉 .

På väg hem passade jag på att handla, slänga återvinningen och panta. Pengarna för panten går för övrigt alltid till Vi-skogen på COOP – 18 kronor blev det idag.

Nu ska jag snart göra en broccolipaj till Johan, ta en tur ut med hundarna och sen ducsha och laga spaghetti och köttfärssås till mig. Johan kommer hem strax innan tolv i kväll och jag ska hämta. Det blir mysbyxor på och direkt i säng då jag kommer hem, för att gå upp klockan 05.00 och ta mig ut och ta vattenprover….hua för vägarna.

Annonser

One thought on “Gröna ytor!

  1. Vilken härlig dag! 😀
    Det du sysslar med är också lydnad vill jag bara påpeka. Det tillhör allmänlydnaden men jag vet vad du menar. 🙂
    Er tid kommer också. Man kan starta även med en äldre hund. 🙂
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s