Ikväll släcker vi ner

Så snöar det igen då…1 dm till spelar ju ingen roll men det är inte så kul längre, faktiskt. Jag och Johan tog tillsammans med hundarna en tur vid strandpromenaden och lite ut på isen i viken. Vi hade två mycket busiga hundar, de njöt av snöovädret – så mycket nysnö att rulla sig i, äta och busa med 🙂 . De jagade pinnar, varandra och oss, fulla av liv och busighet. Vidare på promenaden såg vi jättemånga måsar och änder, Kiwi var jättenyfiken men var tyst. Till och med Johan blev imponerad 😉  . Men det tog hon igen mitt på torget i Härnösand då hon såg en and som hon senare sa pekade fjäder åt henne…det måste den ha gjort för en sån utskällningen den fick är det bara dumma duvor får i vanliga fall. Så var stoltheten från Johan borta 😉 .

Nu väntar snart middagen, som givetvis Johan gör 😉 . Ikväll ska vi stödja manifestationen för miljön och släcka ner. Vi tar inte bara laplor utan allt som inte innefattar kyl och frys. Vi ska tända ljus och spela spel, äta fruktsallad och nötter. Tänk att det ska till en sån här kväll för att man ska få tummen ut och umgås mer än framför tv:n, det är konstigt det 😉 .

AK har skrivit så bra på sin sida:

Vad är det som är så svårt att förstå?

Earth Hour är inte en energisparkampanj. Syftet är att uppmärksamma och skapa engagemang kring klimatfrågan och att skicka en stark signal till världens beslutsfattare att de ska förhandla fram ett rättvist och kraftfullt avtal vid FNs klimatförhandlingar i Köpenhamn i december 2009 under det svenska EU-ordförandeskapet. Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir symbolhandlingen.

Jag har hört så många säga att det är väl ingen vits med att stänga av lampor en timme, det sparar väl inget… Eller ännu smartare kommentarer om att sen går det åt mer energi att tända lamporna igen… *sucka*

M A N I F E S T A T I O N ! (från latin) används i svenska i betydelsen yttring, offentliggörande och som beteckning för en demonstration för att uttrycka en opinion. (wikipedia)

Annonser

One thought on “Ikväll släcker vi ner

  1. Ja, jag är också less på snön nu. Hoppas våren kommer snabbt! Det borde inte vara så många veckor bort i alla fall….

    Här ska vi då släcka lamporna i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s