klickerträna hästar?

Ja är du intresserad av det så har du en bra film här:

Jag tycker det var en trevlig film som visar hur bra det går om man är lugn och trygg i sin träning. Tänk om fler hästägare kunde anamma denna träningsmetod.

Annonser

13 thoughts on “klickerträna hästar?

 1. ja det är konstigt det där så många hästägare det finns därute som ser på det som fullkommligt normalt att rycka, dra och slå sin häst med ridspöt och tvinga den dit man vill om den inte uppför sig eller vill vara med på noterna.

  Visst är det jättetråkigt ! Se min blogg för en länk och några tankvärda ord 🙂

 2. Ja, jag vet inte riktigt om jag tycker det är så bra med klicker just till hästar.. De är ju inte rovdjur och ser därför inte maten som en trofé så som hundar kan göra.. Det är klart att det fungerar, men jag vet inte om det är bäst för hästen.. Det är ju inte så bra att mata dem för mycket från handen och sånt… Äh, jag vet inte.. Tycker klicker passar bäst för hundar..

 3. klickerträning funkar ju fint på många fler djurarter än hundar.
  Alla djur som äter…. 😉
  Och varför man inte ska mata hästar från handen förstår jag inte alls? Han i filmen nämnde ju till och med det, att om man tränar rätt är det inget problem.
  Precis som inte hundarna nafsar efter oss så fort de vet att vi har godis i fickan….

 4. Vilket bra filmklipp! När jag var med min kompis i stallet för ett par veckor sen fick jag se när hon klickertränade med sin häst, riktigt skoj å se faktiskt.

 5. som svar till bacillen- ja.. jag är ju ingen hästexpert.. men det är bara när jag läst om annan typ av träning med hästar (typ horsewhisperer), som jag läste det jag sa.. Jag har även hört det från olika håll.. men som sagt.. jag är ingen expert..
  jag vet helt klart att det funkar bra på flera djurarter än hundar också, men jag gillar det bäst till just hundar.. har testat klickerträna en häst.. men det var inte bra alls.. för han blev väldigt galen i bara maten och kunde inte alls koncentrera sig.. kanske gjorde jag fel.. jag är ju som sagt bara van att träna hundar så..

 6. Åsah, säkert är det olika individer som avgör hur man får gå till väga.
  Den hästen du klickade kanske hade behövt massor med träning i att inte råna sin tränare på godis, det behövde min förra ponny. Den vi har nu är inte alls sådan, hon fattade direkt.

 7. Åsah:

  Jag har klickertränat en nafsande häst till att inte nafsa mer så visst funkar det !

  För precis som Bacillen skriver så nafsar ju inte hundar efter våra fingrar bara för att vi ger dom godis, inte hästar heller för den delen . Nafsar dom beror det på något annat.

  Om du tror att klickerträning bara handlar om godis så är du nog ute och cyklar tyvärr…

 8. Skriver från jobbet (oops) 😀 . Vill bara kommentera lite till Åsah. Jag skulle tvärtom tycka att det är bra att klickerträna hästar om man tänker på deras ursprungliga sätt att äta. De är småätare och äter gåendes om de får utlopp för deras naturliga sätt att leva. Alltså borde det vara bra att ge dem små mängder av maten under träning. För deras mages skull. Dessutom borde det vara bra att träna dem på detta sätt för att minska risken för att de blir uttråkade och börjar få stereotypa beteenden. De får tänka och trötta ut sig med andra ord. KUL med diskussion om detta!!!

 9. Shanie- Sorry, jag säger inget dåligt om klicker. Jag har själv klickertränat mina hundar sen jag fick dem, och min mammas hund innan dess. Så jag vet vad klickerträning är..
  Jag bara skrev det som jag själv upplevt och vad jag läst.. som sagt är jag ingen specialist på hästar så…

  Kiwi- det låter bra. Jag borde kanske inte skrivit något, för jag vet ju inte nog mycket om ämnet. Bara det jag läst och upplevt under ett kort tags träning..

  ——————————————————————

  Så klart du skulle ha skrivit! Jag tycker det är en jätteintressant diskussion! Ingen har ju rätt eller fel, bara olika synvinklar på det hela eller hur?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s