Första dagen på klubben

Igår var det dags, jag tog mod till mig och åkte till klubben. Lämnade Mira hemma för att kunna ge Kiwi hela min uppmärksamhet. Det kan behövas så mycket som hon har börjat skälla på hundar här. De få vi träffar ska tydligen komma ihåg henne…väl 😉 .

Så jag planerade att ta Mira med mig på torsdag då det är tävlingslydnadsträning och Kiwi får komma med på tisdagar.

Väl där satt jag med Kiwi mellan mina ben och tittade lite på avstånd till en början. Det var någon som körde på plan, med lite väl hårda metoder för min smak så vi väntade på att kunna träna lite till senare.

Det var många där så Kiwi fick chans att skälla ut många hundar, men valde att vara tyst 🙂 . Kassler var godiset och det användes flitigt. Medan andra gick och sa neej, nej, nej hela tiden så sa jag braaa, duktig tjej hela tiden 😀 . Vi tränade lite på grusplanen utanför och hon var riktigt taggad, ville göra allt på en gång, helst igår!

Vi tränade lite linföringhet som gick skitbra! Hon som alltid har släpat eller startat sent har verkligen behövt vilan från träning. Nu gick hon som ett ljus! En gång sket det sig för jag hamnade troligen just precis där många hundar kissar, det var för svårt för henne så vi bröt. När hon märkte att jag inte ansträngde mig för att få med henne kom hon som ett skott och satte sig i utgångsställning, kassler drog mer ändå.

Jag gick ut på plan och tänkte ta en chansning nu när hon var så taggad och struntade i de andra. Jag gick mot hindret och Kiwi som såg vad jag tänkte träna hoppade som en liten gasell brevid mig 🙂 . Jag kopplade loss och lät henne hoppa några gånger frivilligt, jäklar vad det gick 🙂 . Sen sa jag fot och belönade, gick över och sa hopp. Kiwi flög med god marginal över och fick belöning, blev sen kommenderad fot och satte sig fint. Ögongen glödde av upphetsning 🙂 . Jag gick ut igen och gjorde samma sak. Sen testade jag att låta henne hoppa in till mig och sätta sig i utgångsställning utan att dela av det (baklägeskedjning). Det gick så jävla bra!!! JACKPOTT! En näve kassler 🙂 . Sen busade vi lite med en ny leksak som hon gillade jättemycket. Jag provad då att sätta henne och kasta över leksaken, sa hopp och när hon var över hindret sa jag ”ta den”. Kiwi flög efter leksaken och stannade då den låg mellan hennes framben: Ta den, den här menar du?. Jättelycklig hund som behövde liiiite mer uppmuntran, men det räckte med att jag försökte ta den så tog hon den och vi avslutade med en rolig dragkamp.

Jo just, allt det här gjorde hon helt tyst 😀 .

Efter avslutat pass fick hon hälsa på en jättetrevlig tervvalp på sex månader. Matte har fixat allmän tävlingslydnadsträning på torsdagar så det blir två träningsdagar per vecka 🙂 . Miras dag blir som sagt torsdagarna.

Nästa gång har jag som kom ihåg: VANTAR!

Annonser

9 thoughts on “Första dagen på klubben

  1. Vilket härligt pass! Visst är det inspirerande när man verkligen får med sig hunden och belöningarna sitter?

    Jag upplever samma träningstänk på min klubb, det känns mindre kul att gå ut och träna på en plan där det mest använda ordet är NEEEEJ och fly förbannade förare…

    Fantastiskt att hon var tyst också, bra jobbat!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s